KENKO AF MAKRO UZATMA TÜPÜ 3LÜ SET

ilan Detayları

  • Kategori: Nikon Aksesuar
  • Şehir / İlçe: k
  • Tarih: 07.10.2016 - 09:52
  • Görüntülenme: 1346
  • Fiyat: 400
  • Telefon: Sadece Üyeler Görebilir!
  • Açıklama

    SIFIR AYARINDA
    Ön Kapak
    12mm uzatma tüpü
    20mm uzatma tüpü
    36mm uzatma tüpü
    Arka kapak
    FOTOĞRAFLAR TEMSİLİDİR

    Extension tube lens ile makine arasına takılarak odak uzaklığını arttırmak süretiyle makro çekim yapmanıza olanak verir. Her bir tüp ayrı ayrı kullanılabileceği gibi beraber de kullanılabilir.
    Bu autofokus uzatma tüpü kullandığınızda lensinizin tüm AF özellikleri çalışır.
    Üzerinde optik eleman olmadığı için görüntü kaybına yol açmaz.
    3 uzatma tüpünü farklı kombinasyonlarda kullanarak farklı büyütme oranları elde edebilirsiniz.
    Extention tüpler objektifle gövde arasina takilan ve çesitli kalinliklarda (4-5 mm den 5-10 cm ye kadar) içi bos tüplerdir. Sisteme optik bir ekleme yapmazlar. Bu nedenle görüntü kalitesinde bir kayıba neden olmazlar. Tüpün kalinligi arttikça isik geçirgenliginin azalmasina karsin elde edecegimiz büyütme miktari artacaktir.
    Ne kadar büyütme elde edecegimizi, uzatma tüpünün mm cinsinden kalinligini, objektifin odak uzakligina bölerek bilebiliriz. Bunu formüle edecek olursak:
    büyütme = uzatma tüpü kalinligi / obj. odak uzunlugu
    Uzatma tüplerinin kalinligi mm cinsinden kenarinda yazar. Buna göre 25 mm lik bir tüpü 50 mm lik bir objektifle kullanirsaniz 1/2 (x0.5) bir büyütme elde edersiniz. Eger ayni objektifi 50 mm lik bir uzatma tüpü ile kullanirsaniz elde edeceginiz görüntü 1/1 (x1) olacaktir.
    Bu durumda uzatma tüplü çekimler için söyle diyebiliriz ; büyütme, tüpün kalinligi arttikça veya odak uzunlugu azaldikça artar.
    Bundan çikan sonuca göre uzatma tüpü kullandigimizda genis açili ( kisa odakli) bir objektifle, normal bir 50 mm bir objektife oranla daha büyük bir görüntü elde edersiniz.
    Böcek veya kelebek fotografi çekerken onlari ürkütmeyecek kadar bir çalisma mesafesi birakmaniz gerektigini daha önce söylemistik. Bunun için uzatma tüpü ile birlikte 135 veya 200 mm lik bir tele-objektif kullanmaniz amaciniza uygun olacaktir.

  • Şikayet Et



Yorumlar

Hangi şehirdesiniz fiyatında bir şey olurmu

yavuz özdemir 16.04.2017 - 11:36

E3 Webdesign