FUJIFILM GFX 50S İLE ORTA FORMATA YENİ BİR BOYUT GELİYOR.

FUJIFILM GFX 50S İLE ORTA FORMATA YENİ BİR BOYUT GELİYOR.

FUJIFILM GFX 50S İLE ORTA FORMATA YENİ BİR BOYUT GELİYOR.

Fujifilm’in Yeni Aynasız Orta Format Kamerası “ FUJIFILM GFX 50S” Şubat Ayında Satışa Sunulacak.

MÜMKÜN OLAN EN YÜKSEK İMAJ KALİTESİ
2011 yılında piyasaya sürülen X100 modelinden beri FUJIFILM, X-serisi’yle mümkün olan en yüksek imaj kalitesi hedefini takip etmiştir. X-serisinin en yeni ve en ileri evrimi, yeni aynasız orta format kamerası “FUJIFILM GFX 50S” olmuştur. Yeni ve çok büyük bir açıklık’la donanmış olan “G-Mount” bağlantısı kullanan kamera, FUJIFILM’de ilk kez kullanılan 43,8 x 32,9 mm ebatlarındaki CMOS sensör’e de sahiptir. Efektif 51,4 milyon piksel çözünürlüğü’yle kamera, detaylarda mükemmel bir çizim sunar ve bunun ötesinde, örneğin reklam, moda veya manzara fotoğrafçılığında en yüksek profesyonel isteklere cevap verebilen bir imaj kalitesi sunmaktadır.

Kamerada, FUJIFILM’in eşsiz renk reprodüksiyonu ve ton değerleri basamaklarını garanti eden “X-Processor Pro“ işlemci görev yapmaktadır. Bu benzersiz fotoğrafik ifade gücünün temelinde, FUJIFILM’in orta format kameralardaki zengin birikimi yatmaktadır.


BÜYÜK SENSÖR FORMATLI YENİ AYNASIZ KAMERA

GFX sistemi, tamamen yeni bir aynasız kamera sistemi olup orta format anlayışını değiştirmiştir. Geleneksel orta format kameralar’la karşılaştırıldığında GFX hafif ve kompakt kalmaktadır. Sağlam, toz ve iklim korumalı gövde zor şartlar altında bile dış çekimler için uygundur.

İşlevsellik konusunda X-serisinin izinden yürüyen kamera çok sayıda tuşlar ve ayar tekerlekleri’yle birlikte kamera gövdesine ve lenslere en iyi biçimde uyum sağlayan ergonomik bir grip sunmaktadır. Yeni orta format kamera, FUJIFILM’in çıkarılabilir elektronik vizörlü ilk kamerasıdır. Ayrı bir monitör kullanıldığında veya sistemi hafifletmek istediğinizde elektronik vizörü çıkartabilirsiniz. Ayrıca opsiyonel bir eklem adaptörü’yle elektronik vizörü her çekim açısına çevirebilirsiniz. Makine piyasaya çıktığında opsiyonel olarak sunulacak olan dikey grip’le dikey formatlı çekimler daha kolay olacaktır. Kamera, profesyonel fotoğrafçıların workflow’unda çok önemli bir yer alan “Tethered-Shooting” çekimleri destekler. Ayrıca kamera, çeşitli RAW dönüştürme programları’yla uyumludur.


YENİ LENS SERİSİ'YLE MÜKEMMEL İMAJ PERFORMANSI

FUJINON’un onlarca yıllık lens konstrüksiyon ve üretim birikimi, mümkün olan en yüksek çözünürlük performanslı lensleri elde etmek için yeni lens dizisinde kullanılmıştır. GFX modeli, yalnızca 26,7 mm kısalığındaki yerleşme uzaklığı’yla aynasız sistemin büyük bir avantajına sahip olan FUJIFILM’in yeni “G Mount” bağlantısını kullanır.

Başlangıçta altı adet lens sunulacaktır:

1. Standart-sabit odak: GF63mmF2.8 R WR (50mm 35mm format eşdeğer)

2. Geniş açı-Zoom: GF32-64mm F4 R LM WR (25-51mm 35mm format eşdeğer)

3. Orta-tele makro1:0,5: GF120mmF4 Macro R LM OIS WR (95mm 35mm format eşdeğer)

4. Hızlı diyaframlı orta tele: GF110mmF2 R LM WR” (87mm 35mm format eşdeğer)

5. Süper-Geniş açıl: GF23mmF4 R LM WR (18mm 35mm format eşdeğer)

6. Geniş açı: GF45mmF2.8 R WR (35mm 35mm format eşdeğer).

MÜMKÜN OLAN EN YÜKSEK İMAJ KALİTESİ
Yeni ve çok büyük bir açıklık’la donanmış olan “G-Mount” bağlantısı kullanan kamera, FUJIFILM’de ilk kez kullanılan 43,8 x 32,9 mm ebatlarındaki CMOS sensör’e de sahiptir. Efektif 51,4 milyon piksel çözünürlüğü’yle kamera, detaylarda mükemmel bir çizim sunar ve en yüksek profesyonel isteklere cevap verebilen bir imaj kalitesine sahiptir.

Kaynakça: https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/gfx_50s





Fujifilm GFX 50S İnceleme;

Fujifilm fotoğraf çevreleri tarafından bir devrim olarak nitelenen GFX 50S modelinin detaylarını bugün yayınlanan basın bülteni ile açıkladı. Fotoğraf alanındaki tüm tecrübelerini aktardığı ve “Ustalık İşi” olarak görülen GFX 50S orta format (Full Frame sensörlerden 1.7X kat daha büyük) sensörüyle 51.4MP çözünürlük üretirken, full frame makinelere gore daha küçük gövdesiyle amatör ve profesyonellerin çantasına girmeyi hedefliyor. Yapılan açıklamada 2017 yılı içinde GFX serisi için özel tasarlanan 6 farklı objektifin de fotoğraf severlerin beğenisine sunmayı planladığını açıklayan Fujifilm, tüm lenslerin 100MP’lik sensörle çalışabilecek çözüm kapasitesine sahip olacağını da duyurdu.

https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/gfx_50s

Fujifilm GFX 50S ilgili detayları aşağıdan okuyabilirsiniz;

Fujifilm, 51.4 MP ve 43.8x32.9 mm orta format sensör (Full Frame sensörden 1.7X kat daha büyük) kullanan, aynasız dijital fotoğraf makinesi GFX 50S’i Şubat ayında piyasaya sürüyor. Premium tasarım ve X serisinin mükemmel işlerliğinin buluştuğu makine, Fujifilm’in 80 yıllık fotoğraf tasarım teknolojilerinde bugüne kadar ürettiği en yüksek fotoğraf kalitesini sunuyor. CMOS sensör donanımı ile full frame sensörlerden yaklaşık 1.7X kat daha büyük bir sensör alanına sahip GFX 50S, X Processor Pro fotoğraf işlem motoru ve magnezyum alaşımdan oluşan kompakt ve hafif gövdesiyle de dikkat çekiyor. GFX 50S’in; 3.69M-nokta organik EL elektronik vizör ve 2.36M-nokta dokunmatik LCD arka ekranı ile yeni geliştirilen ve mükemmel dayanıklılık sunan geniş çaplı G Mount lens bağlantısı yeni fotoğraf makinesine değer katan diğer özellikler arasında.

GFX 50S, kendisine özel değiştirilebilir objektiflerle birlikte geliyor. “Fujinon GF63mmF2.8 R WR”, “Fujinon GF32-64mmF4 R LM WR” ve “FujinonGF120mmF4 R LM OIS WR Macro” objektifler, GFX 50S için özel olarak üretildi. Sadece bu özellikleriyle bile fotoğraf tutkunlarını heyecanlandırma iddiasında olan GFX 50S, fotoğraf üretim teknolojilerinde yaklaşık 80 yıllık bir deneyimi olan Fujifilm teknolojilerinin “en mükemmel ürünü” olarak ifade ediliyor. GFX 50S, mevcut fotoğraf makinelerinin fotoğraf kalitesinden memnun olmayan veya daha yüksek kalitede fotoğraflar arzu eden fotoğrafçıların taleplerini karşılamayı hedefliyor.

Türkiye’de yaklaşık 6.000 USD seviyesinde ve 3 sene garantili olarak satışa sunulacak “GFX 50S” Şubat’tan itibaren tüm dünya ile aynı anda Fujifilm Shop’lardan ve www.fujifilmshop.com adresi üzerinden temin edilebilir.

ULTRA YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ LENS SERİSİ
Fujifilm aynı zamanda, dünyanın her tarafından fotoğrafçıların uzun yıllar boyunca çalıştığı ve güvendiği Fujinon lenslerin tasarım felsefesini içeren “Fujinon GF63mmF2.8 R WR”, “Fujinon GF32-64mmF4 R LM WR” ve “FujinonGF120mmF4 R LM OIS WR Macro” değiştirilebilir lensleri de üretti.

2011 yılında APS-C sensör ile birlikte piyasaya sürülen X serisi sistemi, mükemmel fotoğraf kalitesi ve manzara, anlık çekimler, portreler ve spor fotoğrafları gibi çok geniş alanlardaki kullanımı ile profesyonel fotoğrafçılar ve fotoğraf tutkunlarından büyük övgüler almıştı. Diğer taraftan birçok fotoğrafçı, daha çok ticari ve stüdyo portre fotoğrafçılığı alanlarında; X serisinin mükemmel renk reprodüksiyonundan vazgeçmeden kullanabilecekleri daha yüksek efektif piksel adedi olan ve daha büyük bir sensör ile donanmış bir makine talep etti. Bu talebe cevap olarak Fujifilm, mevcut X serisinin kapsamadığı alanlar için ve daha yüksek kaliteye ihtiyacı olan fotoğrafçılara yönelik GFX 50S modelini ve Fujinon GF lensleri geliştirdi.

GFX 50S VE FUJINON GF OBJEKTİFLERİN ÖZELLİKLERİ…
43.8mm x 32.9mm, 51.4 MP CMOS sensör donanımı ile full frame sensörlerden 1.7X alanını kullanır.
Hem ışık toplayan mikro lensler hem de foto diyotların işlemleri kişiselleştirilerek yüksek seviyede keskinlik ve geniş bir dinamik alan elde edildi. Her bir pikselin geniş bir alandaki mükemmel ışık toplama performansı sayesinde makinenin yüksek ISO performansı ve ton reprodüksiyonu için yer yaratıldı. Tam ebat sensörlü makinenin eşdeğer piksel adedini aşan yüksek fotoğraf kalitesi elde edildi. Bu nedenle kesinlikli fotoğraflar en ince detaylarına kadar üretilebilir ve öznenin dokusu nakledilerek üç boyutlu bir etki ve sahnenin atmosferi yansıtılabilir.

X Processor Pro fotoğraf işlem motoru donanımı.
X-Pro2 ve X-T2 makinelerde de kullanılan yüksek itibarlı X Processor Pro işlemci sayesinde aşırı yüksek kalitede geniş ebatlı bir sensör ile Fujifilm’in takdir toplayan ‘film simülasyon renk reprodüksiyonu’ tecrübe edilebilir. Film fonksiyonu da 30p Full HD kayıtları destekler. Kullanıcılar, aynen fotoğraflarda olduğu gibi film simülasyon modlarını kullanarak çekim sonrası işlem gerektirmeyen yüksek kalitede videoların zevkine varabilirler.

Magnezyum alaşım nedeniyle dayanıklı, kompakt ve hafif gövde.
Standart bir lens takıldığında (GF63mm F2.8 R WR) yaklaşık 1.230 gr. ağırlık ile aynı ebatlarda bir sensör ile donanmış olan orta format bir makineden yaklaşık %40 daha hafiftir. Nispeten daha küçük ve full frame sensörlü bir DSLR makine ile karşılaştırıldığında aynı ağırlığı sunar. Gövdesinin eni ve boyu da, daha fazla esneklik için minimize edilmiş olup orta format dijital makinelerin taşınma konusundaki alışılageldik algılamaları tersyüz eder.

3.69M-nokta organik EL elektronik vizör ve 2.36M-nokta dokunmatik LCD arka ekran.
İsteğe göre esnek kullanılabilen, ayrılabilir yapıda bir vizöre sahiptir. Ayrı satılan EVF-TL1 tilt adaptörü takıldığında vizörün bakış açısı, yatay manzaralar için maksimum 90°’ye kadar veya portre çekimleri için ±45°’ye kadar değiştirilebilir. Arka ekranda kullanılan 3.2-inç, 2.36M-nokta dokunmatik panel ile kullanıcılar menü seçimi, uzaklık ölçme noktaları ve çekilen fotoğrafları izleme gibi işlemleri dokunarak yapabilirler. Üç yönlü oynayabilen LCD ekran işlerliği, resimleri izlemeyi ve netlik yapmayı kolaylaştırır.

Yeni geliştirilen geniş çaplı G Mount lens bağlantısı mükemmel sağlamlık ve dayanıklılık sunar.

Yeni geliştirilen gövdesiyle lenslerin özelliklerini simultane kullanan GFX 50S modeli, 65mm çap ve 26.7mm sensör mesafesi olmak üzere geniş çaplı / kısa sensör mesafeli bir arka bağlantı ile donatıldı. Bu yapı lensin optik tasarımının özgürlüğünü geliştirir, kalitesine büyük katkıda bulunur ve gövdenin küçük olmasını sağlar.

Ultra yüksek çözünürlüklü FUJINON GF lensler.
GFX 50S için özel olarak tasarlanmış olan GF lens serisi, geleceğe hazırlık olarak, 100MP çözünürlüklü bir sensör ile çalışabilecek çözüm kapasitesine sahiptir. Lens gövdesi, XF lensler ile aynı tarzda olan ve fotoğrafçının sezgisel işlemlerini destekleyen bir diyafram halkası kullanır. Diyafram halkasına yeni eklenen C (=kumanda) pozisyonu, kullanıcıların diyaframı makinenin gövdesindeki kumanda tekerleği ile ayarlamasını sağlar. İstenmeyen işlemleri önlemek için A (=otomatik) pozisyonu ve C pozisyonunda diyafram halkasında yer alır ve değişimden önce açılması gereken bir kilitleme butonu bulunur.


Kaynakçalar: 1- https://www.facebook.com/fujifilmturkiye/posts/1571140489569612
2-: https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/gfx_50s



Reklam

E3 Webdesign